na grillowanym chlebie z konfiturą z czerwonej cebuli, purée z buraka oraz octu sherry i sałatą frisée
Ziemniaczany pączek z karmelizowaną cebulą | Vege
.
40zł
na kremie z białej cebuli z sałatami i smażonym serem
Kolorowe pomidory z ricottą i pesto bazyliowym
.
43zł
na kruchym ciastku
Tatar wołowy z piklami
.
60zł
purée z pieczonego czosnku, z rzodkiewką i grillowanym chlebem
Sałatka z dipem z tahini i creme fraiche | Vege
.
48zł
ze smażoną ciecierzycą, suszonymi pomidorami oraz chrupiącym ziemniakiem
Regionalne polewki
Krem rakowy
.
36zł
z puree, szyjkami rakowymi i kawiorem
Krem z kiszonych ogórków
.
35zł
z grzankami i kwaśną śmietaną
Tradycyjny chłodnik litewski
.
35zł
z jajkiem
Zupa z suszonych pomidorów
.
35zł
z kurczakiem, kuskusem perłowym i parmezanem
Dania Główne
Stek z polędwicy wołowej
.
137zł
z sosem BBQ, z gołąbkiem z kalafiora i wędzonego sera oraz ziemniakami gratine z pieczarkową pastą
Panierowany karmazyn z kaparami
.
88zł
puree z groszku, chrzanowym coleslaw i frytkami Julienne
Pierogi | Vege
.
48zł
z wędzonymi ziemniakami i twarożkiem na kremie z naci pietruszki
Biodrówka jagnięca
.
79zł
z duszoną młodą kapustą z boczkiem, z puree z naci pietruszki, babką ziemniaczaną i marynowanym burakiem
Makaron linguine z krewetkami
.
54zł
z ndują oraz kiełbasą chorizo
Sznycel Cezar
.
68zł
z panierowaną piersią z kurczaka w panko z ziołami, sardynki boquerones, sałata rzymska, ser alpejski, kapary, puree ziemniaczane, sos cezar i demi glace
Panisse w pomidorowym curry | Vege
.
58zł
z burratą
Słodkości
Lody rzemieślnicze
.
38zł
o dostępne smaki zapytaj kelnera
Kremowy sernik z truskawkami i bezą
.
38zł
Ciastko z malin i migdałów
.
38zł
sorbet z bergamotki, beza z kremem waniliowym - deser bezglutenowy
Inspiracja cukiernika
.
38zł
z Ostojowej cukierni. Zapytaj kelnera, co dziś serwujemy